top of page

Sostenibilitat i salut: el fi de les compreses i els tampons

Durant anys s'ha generat la creença que l'única manera de viure una menstruació neta és utilitzant compreses i tampons. Però el temps i les investigacions han demostrat que aquesta gestió de la regla és perjudicial pel medi ambient i per la salut pròpia.


Segons l'organització espanyola "Gestores de residuos", una dona pot generar en un any 65 kg de brossa de compreses higièniques. Aquestes xifres multiplicades per totes les persones menstruants i durant molt de temps, resulta en tones de residus plàstics i contaminants.


Font: Elaboració pròpia

Per acabar amb aquests dos problemes, existeixen alternatives sostenibles i gens nocives per la salut:


Compreses de tela

Estan compostes de cotó 100% ecològic. Són rentables i no utilitzen químics. D'aquesta manera, no es generen residus, s'estalvia i evita males olors i irritacions a la zona íntima.


La marca CYCLO ofereix aquest producte i una extensa guia informativa sobre com utilitzar-lo i els seus beneficis. 

Roba interior absorbent

Són calcetes (culotes o tangues) ecològiques i rentables que absorbeixen el flux i eviten que es taqui la roba. No s'inflen com les compreses i són antibacterianes. Normalment, estan formades per 3 capes:

  • La primera, en contacte amb la zona vaginal, és la capa drenant. Està feta de cotó o hidroxilamida, depenent de la marca.

  • La segona, encarregada de l'absorció i composta de polièster.

  • La tercera capa impermeable i absorbent, feta de polièster o lycra.


La marca de roba interior Etam disposa de tota una col·lecció de calcetes menstruals i una gran campanya d'informació entorn el producte:


La copa menstrual

És l'alternativa més utilitzada. És ecològica, còmode, assequible, no provoca infeccions... És un recipient que s'introdueix dins de la vagina i recull la sang.


La marca més venuda a les farmàcies és Enna Cycle. 

Aquestes alternatives són sostenibles i saludables. Poden fer que el consum de plàstics disminueixi i es deixin d'utilitzar químics en productes higiènics.

31 visualizaciones0 comentarios
bottom of page