top of page

Ovular en lluna plena

Tant el cicle lunar com el menstrual duren al voltant de 28 dies, tot i que és cert que el segon pot oscil·lar entre els 21 i els 35. Casualitat? La ciclicitat de la lluna està molt relacionada amb la regla, ja que igual que nosaltres, transita per quatre fases amb energies molt diferents.



Lluna Nova - La menstruació

Fase d’introspecció i de descans


El cicle menstrual comença amb el primer dia del sagnat i sol durar entre 3 i 7 dies. És el moment en què s’acaba un cicle i en comença un de nou i hi ha qui l’entén com “la mort” abans de renéixer, ja que et purifiques i alliberes tot el que és vell per poder començar de nou.


És una etapa d’equilibri i d’introspecció, de mirar endins, d’ombra i de foscor. És el punt en què l’energia es regenera i et ve més de gust estar tranquil·la, meditar i descansar.


Lluna Creixent – La preovulació

Fase dinàmica i d’acció


És una etapa dinàmica de renovació i recuperació de l’energia. És el moment de sembra i de renaixement, de començar nous projecte i noves idees. Es considera una fase de canvi on l’energia és ascendent, en què ens sentim actives i vitals. I és que igual que la lluna, estem en creixement.


Lluna Plena - L’ovulació

Fase expansiva i fèrtil


És l’etapa fèrtil, i no només entesa des de mirada reproductiva, sinó des de tots els punts de vista: processos artístics, vincles, relacions... És una fase d’equilibri en què ens sentim expansives, segures i estem de cares enfora. Es considera el moment de màxima esplendor i hi ha una major capacitat d’entrega.

Lluna Minvant - La premenstruació

Fase altament creativa, de connexió amb l’inconscient i la ferida


És una època reflexiva, de cures i en què comencem a percebre el nostre interior. Es considera una fase de canvi en què l’energia és descendent. I és que igual que la lluna, anem cap endins. Apareix la necessitat de netejar i alliberar-se de tot el que és nociu, ideal per sanar i avançar en el creixement personal. Per tant, és el moment idoni per indagar en els nostres desitjos, pors i necessitats.


Imatge sobre la relació del cicle lunar i menstrual inspirada en el llibre Luna Roja de Miranda Gray


Temps era temps

Les nostres antecessores menstruaven en sintonia amb la lluna. Ara bé, és evident que avui en dia hi ha molta contaminació de llum artificial, uns ritmes frenètics antinaturals i una gran desconnexió amb la naturalesa. No cal ofuscar-se per no menstruar durant la lluna nova i fer-ho durant la lluna creixent, sinó descobrir el teu cicle, entendre’l i connectar-t’hi. I en tot cas, preguntar-te com et sents menstruant amb lluna creixent, perquè és evident que si posem consciència en cada fase, podrem viure la menstruació amb més presència.

74 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page